Akülü Araba Aküsü - Bilmeniz Gereken 8 Önemli Şey

18-07-2022 07:41
Akülü Araba Aküsü - Bilmeniz Gereken 8 Önemli Şey

Akülü Araba Aküsü Nedir? 

Akülü araç aküsü, otomobillerde kullanılabilen bir tür şarj edilebilir pildir. Piller, öncekilerden daha hafif, daha ucuz ve daha güvenli olacak şekilde tasarlanmıştır.

 

Akülü araç aküsü, bir araca güç sağlamak için kullanılan bir aküdür. Elektrikli araba aküsü olarak da bilinir.

 

Akülü pilin içindeki hücreler, pilin uzunluğu boyunca uzanan teller aracılığıyla birbirine bağlanır. Metal temas noktaları birbirine değdiğinde kısa devre oluşmasını önlemek için teller kauçuk, plastik veya başka bir malzeme ile yalıtılabilir.

 

Akülü Araba Aküsü Nasıl Çalışır? 

Akülü araç aküsü, bir araca prize takılmadan güç verebilen şarj edilebilir bir pildir. Her ikisi de DC güç kaynağı olan alternatörden ve motordan enerji depolayabilir.

 

Akülü bir araç aküsü, motora güç verirken aküyü şarj edebilen yerleşik bir şarj cihazına sahiptir. Şarj cihazı, motor çalıştırıldığında otomatik olarak açılır ve kapatıldığında bağlantı kesilir.

 

Akülü araç aküleri, değiştirilmesi gerekmeden yıllarca dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

 

Akülü Araba Kaç Volt Olmalı?

Akülü araba akülerü altı hücreden oluşur ve genellikle 12 volt veya daha az olan motorlara sahip araçlarda kullanılır.

 

Akü Boyutları Standart mı?

Akülü piller birçok farklı şekil ve boyutta bulunabilir; genellikle dikdörtgen veya kare şeklindedirler ve küçük, orta ve büyük gibi farklı boyutlarda gelirler.

 

Akülü Araba Aküleri Ne Kadar Sürer? 

Bir araba aküsünü ne zaman değiştirmeniz gerektiğine dikkat etmeniz gerekir çünkü bu, aracı güvenli hale getirebilir ve herhangi bir riski en aza indirebilir.

 

Akülü araç aküleri, performanslarını etkileyen çeşitli faktörler nedeniyle sınırlı bir ömre sahiptir. Ortalama ömrü iki ila beş yıl arasındadır. Bu, iki ila beş yıl arasında olan normal bir araba aküsünün ortalama ömründen önemli ölçüde daha uzundur.

 

Fakat pil ömrünü tartışırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktör pil kimyasının türü, ardından sıcaklık aralığı, görev döngüsü, bakım sıklığı ve güç tüketimi olmalıdır.

 

Akülü Araç Aküsü Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Akülü araba aküsü, bir araca takılabilen bir akü türüdür. Bu tür pil kullanmanın birçok faydası vardır, ancak biz en önemli üçüne odaklanacağız: güvenlik, rahatlık ve maliyet.

 

Güvenlik

Akülü araba aküleri daha güvenlidir çünkü açıkta kalan kablolardan kaynaklanan elektrik çarpması veya yangın riski yoktur.

Kolaylık

Akülü araba aküleri, araçtan kolayca çıkarılabilmeleri ve kullanılmadıkları zamanlarda yeniden şarj edilebilmeleri nedeniyle kolaylık sağlar. Bu, sürüş sırasında gücün bitmesi konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.

Maliyet

Akülü araba akülerinin şarj başına ortalama maliyeti, kurşun asitli muadillerinden daha düşüktür ve daha uzun süre dayanır.

 

Akülü Araba Akü Modelini Neye Göre Seçmeliyiz?

Doğru akülü araç aküsü modelini seçmek, aracınız için en iyi performansı almanızı sağlamak için önemlidir. Bir araba aküsü seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır. Dikkate alınması gereken ilk ve en önemli şey, sahip olduğunuz aracın türüdür. Aracınızın aküsü tercihen aracınızla uyumlu olmalıdır, böylece hem motorunuzu çalıştırmak hem de aracınızdaki tüm elektrik sistemlerini çalıştırmak için gereken gücü sağlayabilir. Bu sayede herhangi bir voltaj düşüşü ve güç kaybı endişesi yaşamayacaksınız.

 

İkinci faktör, pilin ne kadar ağır veya hafif olduğunu ifade eden ağırlıktır. Bir akünün ağırlığı, otomobillerde yakıt tüketimini ve ivmeyi etkilediği için önemli bir faktördür. Daha hafif piller, arabaların daha hızlı hızlanmasını sağlarken, daha ağır piller daha fazlasını gerektirir.

 

Akülü Arabalarda Akü Değişimi Nasıl Yapılır

Bataryalı bir arabada bataryayı değiştirmenin ilk adımı bataryayı bulmaktır. Genellikle arabanın altındadır ve metal bir kutu veya bölme aranarak bulunabilir.

 

Bir sonraki adım, bölmeyi açmak ve eski pili çıkarmaktır. Bu görev için bir anahtara veya tornavidaya ihtiyacınız olacak. Eski pili yerinden çıkarmadan önce tüm kabloları çıkarın. Eski akünüze bağlı olmayan kabloları çıkarmayın, aksi takdirde aracınızın elektrik sistemine zarar verebilirler.

 

Ardından, yeni pilinizi takmanız ve tüm kablolarınızı tekrar ona bağlamanız gerekecek. Daha sonra, çalıştırmadan önce, ne tür bir bölme olduğuna bağlı olarak, bölmenizi vida veya cıvata ile kapatmanız gerekecektir.

 

 

Akülü Araba Aküsünü Nereden Almalıyız?

Aracınızın aküsü etkinliğini kaybettiğinde en uygun çözümü bulabilmeniz için etkili bir araştırma yapmanız gerekir. Bu, iyi bir fiyat-kalite oranı sağlayan pilleri içerebilir. Akuluyedek.net olarak her bütçe ve ihtiyaca çözüm üretmeyi başarıyoruz. Üstelik farklı akü markaları sayesinde de alternatifler sunuyoruz. Siz de kaliteli bir araba aküsü satın almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Akülüyedek'te Hangi Akülü Araba Aküleri Bulunmakta?

·        Pilsan Ranger 12V, 7AH Akülü Araba Aküsü

·        Pilsan Mirage Çift Kişilik 12V, 12A Akülü Araba Aküsü

·        Pilsan Fortune 12V, 7A Uzaktan Kumandalı Akülü Araba Aküsü

·        Pilsan Black Thunder 12V, 12A Akülü Araba Aküsü

·        Pilsan Attack Çift Kişilik 12V, 12A Dev Akülü Araba Aküsü

·        Pilsan Tery-Bery 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        Pilsan Tostos 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        Dolu Neon 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        Dolu Commando 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        Dolu 8082 Hunter MAXX 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        Dolu Dakar 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        Dolu Sahara 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        RollPlay Safari Jipi 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        BabyHope SX1718 12V, 12A Akülü Araba Aküsü

·        BabyHope SX118 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        BabyHope W437 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        BabyHope Bugo Drive W440 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        BabyHope BMW X6 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        Kraft Lisanslı BMW İ8 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        Lisanslı Mercedes GLA-Class 12V, 7A Akülü Araba Aküsü

·        Lisanslı Mercedes X-Class 4x4 12V, 12A Akülü Araba Aküsü

·        6V, 7AH Akülü Araba Aküsü

·        12V, 7AH Akülü Araba Aküsü

·        12V, 9AH Akülü Araba Aküsü

·        6V, 12AH Akülü Araba Aküsü

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.